Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбулись спортивні змагання «Козацька наснага»

Щорічні змагання серед учнів професійно-технічних училищ цього року відбулись на базі Новокаховського електротехнічного ліцею. Спортивна інфраструктура закладу профтехосвіти дозволяє приймати команди зі всієї області. Директорка ліцею Олександра Карпенкова особливу увагу приділяє фізичному розвитку учнів ліцею, і за останні роки вдалось фактично реконструювати поле для занять різними видами спорту.

«У нас спортивний ліцей. Розвиваються кілька напрямків: настільний теніс, баскетбол, волейбол, гирьовий і армспорт, легка атлетика. В останні 15 років наші ліцеїсти завойовують призові місця на різних турнірах», – розповів керівник фізичного виховання Новокаховського професійного електротехнічного ліцею Олександр Дуденко.

У цьогорічних спортивних іграх «Козацька наснага» взяли участь 12 команд професійно-технічних закладів області. Юнаки проявили себе у традиційних видах, таких як естафета і армспорт, але в більшості це були змагання на силу, вправність і витривалість, якими розважались козаки. Так, серед конкурсів було метання довбні, боротьба на пасках, перетягування каната, «Підніми козака».

Кожна з 12 команд отримала, за результатами, нагороди за перемоги у конкурсах. Перше загальнокомандне місце дісталось Херсонському вищому професійному училищу №2.

«Мої хлопці – справжні козаки, бо вище професійне училище №2 – це діючий курінь Херсонського коша українського козацтва, що носить ім’я Богдана Хмельницького», – сказав керівник фізичного виховання Юрій Білик.

Як проходили спортивні ігри, ви можете побачити на YouTube-каналі «Українського півдня».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН