Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр культури України Євген Нищук відвідав Нову Каховку

19 березня до Нової Каховки завітав міністр культури України, народний артист України Євген Нищук. В поїздці до нашого міста його супроводжували заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Балонь та начальник департаменту культури, туризму та курортів облдержадміністрації Світлана Думинська, пише Online Нова Каховка.

Своє ознайомлення з Новою Каховкою міністр культури розпочав з Парку культури, де він оглянув містечко атракціонів та міні-зоопарк в “Казковій діброві”.

На виході з містечка атракціонів гостей зустрів міський голова Володимир Коваленко. Гості разом з господарями алеєю парку попрямували до Літнього театру. Тут Володимир Іванович розповів міністру про особливості цієї споруди та її родзинки – «кам’яні вишиванки» на стінах анфілади театру та сцени.

Потім гості попрямували до Палацу культури, де на них чекав директор, заслужений працівник культури країни, Анатолій Лазарєв. Гості оглянули приміщення Палацу, глядацьку та танцювальну зали, кімнату оркестру народних інструментів.

Високий гість висловив міському голові вдячність за підтримку закладу, який є центром культурного життя міста.

«Тільки такі, майже вишукані умови для глядачів та артистів, що створені у вашому Палаці культури можуть підняти почуття самооцінки та національної гідності українців,» – сказав Євген Нищук.

На прощання міський голова Володимир Коваленко презентував Євгену Нищуку книгу про кам’яні вишиванки Нової Каховки, копію документального фільму, який знімався до 65-ї річниці з дня заснування міста.

Після відвідин Палацу, начальник відділу культури Наталія Зарудна провела для високого гостя оглядову екскурсію містом. Вона показала гостю КРЦ «Прем’єр», яхт-клуб «Maxsim-marine».

Дорогою до Херсону міністр культури відвідав сільський клуб в селі Обривка. Зовнішній вигляд цього закладу і настрій сільських самодіяльних артистів, які зустрічали гостей, ще раз підтвердили попередній висновок, зроблений міністром: влада в Новій Каховці турбується про стан культури в громаді не на словах, а на ділі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН