Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати Миколаївської міськради рішенням сесії погодили передачу мостів у державну власність

Депутати Миколаївської міської ради рішенням сесії погодили передачу Південнобузького (Варварівського) та Інгульського мостів у державну власність. “Беручи до уваги обмеженість фінансових ресурсів по їх подальшої експлуатації, обслуговування та реконструкції”, – йдеться в рішенні.

На сьогодні частина доріг Миколаєва, зокрема проспект Героїв України, частина вулиці Пушкінської, Нікольської, Великої Морської, Одеське та Веселинівське шосе і асфальтове покриття Інгульського мосту знаходяться на балансі САД України, – говорить міський голова. – Конструкції Південнобузького та Інгульського мостів належать місту.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич каже: – Нещодавно один із депутатів, що я буду мовчати, пан Негулевський, сказав, що депутати Миколаївської міської ради разом з міським головою хочуть «пєліть бабки», здається так було там, на ремонті мостів. Хочу нагадати пану Негулевському та всім, хто не в темі, хто трошки не оперує інформацією, що з 2002 року депутати ММР всіх скликань намагалися передати ці об’єкти як загальнодержавні, об’єкти, які є не просто мостами, переїздами, а стратегічними об’єктами, які забезпечують пересування міжнародними трасами Н-14.

Народний депутат України Ігор Негулевський телефоном говорить, що багато років говорили про уявний ремонт мосту.

Ігор Негулевський розповів: – Я пішов до Укравтодору і там ми прийняли рішення з головою Укравтодору, з транспортним комітетом пішли до прем’єр-міністра і прийняли таке рішення, з міністром інфраструктури прийняли рішення забрати.

Директор КП “ЕЛУ Автодоріг” Віталій Шевченко говорить, що САД України не ремонтує покриття мостів. Варварівський залили смолою та засипали крихтою, на Інгульському не зроблено і цього.

– Смуга, яка зі сторони проспекту Героїв Сталінграду (проспект Героїв України – ред.), вона вже практично відсутня. Більше того, завдяки відсутності асфальту на цій смузі противага мосту намагається відкрити механізм, що може призвести до фатальних наслідків. Моя думка, служба автомобільних доріг на сьогодні обслуговує таким чином, що, як каже міський голова, скоро картоплю саджатимемо на мостах, – каже Віталій Шевченко.

Після обговорення міський голова поставив на голосування депутатів рішення про передачу мостів.

Міст через річку Інгул має балансову вартість понад 18,5 млн грн, міст через Південний Буг коштує понад 15 мільйонів грн. У рішенні сесії міститься звернення до Кабінету Міністрів з проханням прийняти мости у власність держави, пише Суспільне.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН