Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині померлих від коронавірусу ховатимуть в анатомічних мішках та закритих трунах

Померлих від коронавірусу в Миколаївському центрі лікування інфекційних хвороб ховатимуть в анатомічних мішках та закритих трунах. Про процедуру поховання дізнавались кореспонденти Суспільного.

Тіла померлих у Миколаєві від COVID-19 із інфекційної лікарні до моргу 3-ї міської лікарні транспортуватимуть співробітники КП ММР “Миколаївська ритуальна служба”. Вони чергують біля медичного закладу.

Заступник директора КП ММР “Миколаївська ритуальна служба” Ігор Білий каже: “Ми фактично від учора перейшли в режим цілодобового чергування. Тобто 24 години на добу. У нас від моменту виклику є 2 години протягом яких ми повинні відреагувати. Наша бригада виїжджає в інфекційну лікарню, завантажуємо безпосередньо тіло, вони вже повинні запакувати в анатомічний мішок. За розпорядженням, ми протягом доби повинні поховати”.

Заступник директора КП “Миколаївська ритуальна служба” Ігор Білий показує засоби особистого захисту, в які обов’язково мають бути вдягнені водій та санітари, що забиратимуть тіла.

Ігор Білий каже: “Є анатомічні пакети, в які безпосередньо запаковуватимуть тіла. З інфекційної лікарні тіла перевозитимуть до моргу міської лікарні №3. Звідти на кладовище”.

Директор КП ММР “Миколаївська ритуальна служба” Олександр Сагайдак говорить: “За рекомендаціями головного санітарного лікаря України, не вимагається виділення окремих місць для поховання людей, померлих від даної інфекції чи вірусу. Тому поховання відбуватиметься на загальних засадах, можна підхоронювати до могил родичів, можна нове поховання”.

На сьогодні в Миколаєві є 16 кладовищ. На трьох з них є місце для нових поховань. В обласному штабі з протидії коронавірусу не беруться прогнозувати кількість померлих від COVID-19.

Попрощатись із померлими від коронавірусу зможе не більше 10 людей, потому за ними встановлять медичне спостереження як за тими, хто потенційно контактував із інфікованим.

Суспільне

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН