Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пільговикам Миколаєва частково обмежили безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Із 5:30 до 10:00 та з 16:00 до 19:00. Із 25-го березня у зазначений час представники пільгових категорій населення Миколаєва не зможуть використати своє право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Щодня вулицями Миколаєва курсують 46 трамваїв та 49 тролейбусів – майже весь рухомий склад “Миколаївелектротрансу”, за винятком машин, які зараз ремонтують.

Прессекретар комунального підприємства Юрій Христенко говорить: – Рішення про часткове обмеження матиме як негативні, так і позитивні наслідки. На підприємство це вже впливає. Уже не так багато пасажирів, наш прибуток із продажу квитків значно впав. Проте, трішки зменшилися витрати на електроенергію, тому що тролейбуси курсують майже без зупинок, а кожна зупинка, рух зупинки – це додаткові витрати електроенергії.

Рішення про введення часових квот для пільгових категорій населення 20-го березня прийняли члени виконавчого комітету в телефонному режимі.

Член виконавчого комітету Миколаївської міської ради Юрій Степанець говорить: “Ми розуміємо, що це непопулярний захід. Деякі члени виконкому проголосували “проти”, деякі “утрималися”. Але це необхідний захід. Враховуючи перебіг подій, у нас найвразливіша категорія, яка схильна до хвороби так званого коронавірусу – це, в основному, люди старшого віку. Тому було прийнято рішення, по-перше, обмежити проїзд пільговій категорії. А у нас найбільша пільгова категорія – це пенсіонери. Це вимушений захід. Перш за все, щоб вберегти більшу частину наших пільговиків – літніх людей. І друге, щоб дати можливість працівникам і службовцям, котрі продовжують виконувати свої функції на роботі, діставатися роботи”.

Часткове обмеження триватиме протягом усього карантинного періоду, щонайменше до 3-го квітня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН