Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як миколаївці дотримуються карантину

Під час карантину основна рекомендація Всесвітньої організації охорони здоров’я, міністерства охорони здоров’я України, лікарів та чиновників – залишатись вдома та не виходити на вулицю без нагальної потреби. Як до цього ставляться миколаївці – дізнавались кореспонденти Суспільного.

Миколаївець Юрій Петров у парку гуляє із сином. Чоловік говорить, що не хвилюється, адже за віком не в зоні ризику, тому на вулиці проводять більше часу ніж вдома.

“Ми молоді, ми здорові, ми спортивні. Коронавірус був усе життя, це по суті така оболонка, а що насправді відбувається, думаю, нам ніхто не скаже, цей спалах не просто так. Народ у нас хворіє так само, як за статистикою, без епідемії. За статистикою, у 2018 році від грипу в Україні помирало 18 людей, точніше не від грипу, а від запалення легенів, а зараз, при карантині, набагато менше”, – каже Юрій Петров.

У парках та на центральній площі міста сьогодні переважно батьки із дітьми.

Лікарка-терапевт Галина Федоренко говорить, що кращий спосіб уберегти від захворювання себе та близьких – залишатись вдома. “Обов’язково треба уникати місця скупчення людей. Обов’язково при розмові з людиною зберігати дистанцію не менше метра. Звичайно, не обійматись і не цілуватись”, – каже Галина Федоренко.

Дотримуватись заходів безпеки просять і чиновники.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич каже: “Ми можемо лише рекомендувати убезпечити себе, уникати можливості перебування в місті скупчення людей. Хочу нагадати, що особливість вірусу полягає в тому, що інкубаційний період складає біля двох тижнів”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН