Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Серед херсонських школярів популяризують вивчення фізики (Відео)

Кафедра фізики та загальноінженерних дисциплін Херсонського аграрного університету навчає у своїй лабораторії учнів міських шкіл, аби зацікавити їх вивченням основ фізики. Одна з лабораторій вишу відкрита на початку цього навчального року для проведення наукових досліджень, лекційних демонстрацій та дослідів.

Це сприяє підвищенню інтересу учнів до вивчення фізики, вважає завідувач кафедри фізики та загальноінженерних дисциплін Олександр Кияновський, який проводить заняття з відвідувачами.

«Наша лабораторія призначена для кількох напрямків роботи, один з них – привернути увагу школярів до фізики. Справа в тому, що зараз мало випускників складають ЗНО з фізики, і серед тих, хто проходить тестування, 20% мають бал нижче 100. А фізика – основа науки й техніки, є головною у здобутті всіх технічних спеціальностей. Тому ми проводимо такі заняття, і всім вони дуже подобаються. Колись був випадок, що п’ятикласник після уроку сказав: «Я хочу бути фізиком». Це була для мене найбільша похвала», – сказав Олександр Мойсейович, який вже 59-й рік працює у вищій школі.

Прилади виготовлені науковцями кафедри, в тому числі й для показу фізичних явищ школярам. У лабораторії змонтована система «стоячих хвиль», за допомоги якої учні визначають швидкість звуку та світла. Є устаткування для генерації електричної та інших видів енергії.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН