Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Єврейська громада Херсона святкує Хануку (Відео)

У торговельно-розважальному центрі «Фабрика» встановлений семисвічник. Щодня єврейська громада міста запалює свічки, додаючи по одній. З 22 грудня триває Ханука – «свято вогнів» або «свято Маккавеїв».
Щодня впродовж 8 днів головний рабин Херсона й області Йосиф Іцхак Вольф запалює на одну свічку більше на менорі.

«Свято Хануки – особливе, воно вчить нас будь-яку добру справу примножувати. Ми запалюємо свічку і сіємо навколо себе світло й доброту. Свято – гарне, яскраве, діти його дуже люблять, і ми його любимо, тому що воно нагадує про диво, що сталось в Єрусалимському храмі, і ділимось радістю з громадою Херсона», – сказав головний рабин.

Розділити світло Хануки прийшли учні Херсонської школи №16 з вивченням мов національних меншин і «Школи гуманітарної праці».

«Велика честь – взяти участь у запаленні свічки на менорі за запрошенням головного рабина. Це свято, яке дарує людям світло і надію. Воно нагадує про події, що відбулись тисячоліття тому. Після іудейського повстання головний храм був очищений від загарбників. Його потрібно було освятити, але чиста олія була лише в одному горщику. Господь явив диво, і саме ця олія горіла впродовж восьми днів – скільки було потрібно, щоб підготувати освячену олію. На честь цього дива і святкується Ханука», – сказав директор «Школи гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Остання свічка на менорі буде запалена 30 грудня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН