Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для п’яти інтернатних закладів у Херсоні організували свято (Відео)

У торговельному центрі «Фабрика» відбувся другий етап акції «Я Святий Миколай», ініційованої громадською організацією «Спілка жінок Херсонщини». Для вихованців п’яти інтернатних закладів області була організована зустріч із друзями за листуванням і розважальна програма.

До обласного центру приїхали діти, котрі навчаються у двох Старозбур’ївських закладах, Новокиївській школах-інтернатах, Дитячого будинку “Радість” і підопічні Служби в справах дітей Каховської міської ради. Всі вони отримували дарунки до Дня Святого Миколая у минулі роки, а цьогоріч «Спілка жінок Херсонщини» вирішила влаштувати для них спільне свято.

«Ці діти писали один одному листи, знайомились, знаходили друзів. Ми вже давно опікуємось цими закладами і потоваришували з ними, а тепер хочемо, щоб діти здружились. До нас приєднались 20 волонтерів. І нам дуже важливо закласти місточок довіри між дорослими і дітьми, щоб вони стали наставниками і постійно думали над тим, чим живе дитина, як її навчання, як пройшли канікули і чи забирали її батьки», – сказала голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва.

Для вихованців інтернатів підготували квести, спортивні ігри, виступ дитячого Зразкового хореографічного колективу “Школа танців Delsarte”. Розробила сценарій івент-організаторка Альона Зарютіна. Постійним партнером благодійних акцій «Спілки» є торговельний центр «Фабрика».

«Щодня наш центр відвідують 10% населення Херсона. Ми б дуже хотіли, щоб серед відвідувачів були й ці діти, позбавлені родинного тепла. Ми дуже вдячні команді «Спілки жінок», які працюють з цими дітьми постійно, беруть на себе найскладніше. Це – справжня добра справа. А ми підтримуємо, як можемо. У нас є своя соціальна програма «Будь ближче», націлена на дітей, які потребують допомоги. І ми напередодні світлого свята з радістю беремо участь в такому заході», – прокоментував керуючий торговельним центром «Фабрика» Олександр Мельников.

У першому етапі акції «Спілка жінок» здійснила 247 дитячих мрій завдяки всім, хто відгукнувся і придбав дарунки для вихованців інтернатів. Подарунки від Святого Миколая отримали учні Калинівської та Херсонської спеціальних шкіл-інтернатів.
20 грудня для дітей, багатодітних родин, опікунів, піклувальників організована благодійна дитяча танцювально-акробатична вистава студії Катерини Кострікової «Снігова королева». Спектакль відбудеться в Обласному палаці молоді.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН