Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Телерадіосигнал з Чонгара в Криму глушать пересувною спецтехнікою

Те, що Росія глушить український телерадіосигнал на окупованих територіях – не є таємницею. Цікаво, яке обладнання і звідки вона для цього залучає.

До Центру журналістських розслідувань передали фото, зроблені в окупованому Криму, в безпосередній близькості до адмінмежі з Херсонською областю. На них два розфарбовані у камуфляж КамАЗи з кузовами-КУНГами. Над машинами – антени-щогли та «тарілки» супутникового зв’язку. Номери машин – цивільні. Принаймні один номер чітко видно: в216вв, код регіону 777 – тобто, Москва. На корпусі однієї з машин видно напис «Телерадиосеть России».

Звідки це диво ворожої техніки? Пошук в інтернеті привів до сторінки російського НПО «СвязьПроект» – на ній немає дати, але пошуковик Google датує її січнем 2014 року.

На сторінці – фото знайомих машин, але вже не в Криму, а на фоні Останкінської телевежі в Москві. Навіть номери співпадають. Окрім фото – ще й опис: для чого ці машини і для кого.

Отже, НПО «СвязьПроект», яке спеціалізується на супутниковому зв’язку та обладнанні для цифрового телебачення, виготовило для Федерального державного унітарного підприємства «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» експериментальний  мобільний телерадіомовний комплекс.

На фото з цієї сторінки – три КамАЗи з КУНГами, над якими стирчать щогли телерадіоантен та «тарілки» супутникового зв’язку.

Якщо вірити повідомленню НПО «СвязьПроект», комплекс спеціально розроблений для забезпечення подачі сигналу в разі виходу з ладу об’єктів мережі мовлення або на період ремонту компонентів цієї мережі.

Мобільний комплекс, пишуть його автори, може також виконувати й інші завдання, наприклад, забезпечувати тимчасове цифрове телевізійне мовлення під час проведення «спеціальних заходів» – зокрема, Олімпійських ігор, до яких на момент публікації повідомлення готувалася РФ. Правда, незрозуміло, нащо автомобілі для висвітлення Олімпіади розфарбовувати у камуфляж.

Новий візит

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН