Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрили масштабний сервісний центр

Оформити паспорт, відкрити власну справу та зареєструвати нерухомість. КПВВ «Каланчак» став зручним не лише для перетину тимчасової межі, але й для отримання адміністративних послуг.

Віце-прем’єр-міністр України Дмитро Кулеба та голова облдержадміністрації Юрій Гусєв відкрили сервісну зону КПВВ «Каланчак», будівництво якої завершено у встановлені терміни. Загальна вартість об’єкта склала майже 72 млн грн.

Тепер на адмінмежі з АР Крим працюють сучасний ЦНАП, автостанція, зони відпочинку, медпункт та поштове відділення.

Мешканці тимчасово окупованої території та прилеглих до КПВВ населених пунктів зможуть отримати 37 видів послуг у сучасному ЦНАПі, зокрема оформлення паспорта, реєстрація нерухомості та бізнесу. У подальшому кількість послуг буде збільшуватися: планується надавати соціальні послуги та послуги Держгеокадастру.

Нагадуємо, що 15 листопада було відкрито режимну зону КПВВ, де розміщено будівлі поглибленого огляду транспортних засобів; приміщення контрольно-пропускних пунктів з тіньовими навісами над ними, митного контролю Державної фіскальної служби, паспортного контролю Державної прикордонної служби України, вбиральні та очисні споруди.
Зокрема, пропускна спроможність КПВВ «Каланчак» становить близько 3000 пішоходів та 450 транспортних засобів на добу. Загальна кількість працівників – 103 особи.

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН