Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура Криму наклала арешт на 5 суден-порушників порядку в’їзду та виїзду до півострова

За клопотаннями прокуратури автономії, Херсонським міським судом накладено арешти на 5 суден, що порушили порядок в’їзду/виїзду з/на окупований півострів і, таким чином, були знаряддям вчинення злочину, передбаченого ст. 332-1 КК України.
З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства. Проте, деякі іноземні судна, порушуючи законодавство, здійснюють заходи в Крим.
За процесуального керівництва прокуратури автономії розслідується кримінальне провадження за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.
Заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів тимчасово окупованого півострова, правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.
Наразі,  вже накладені арешти на 59 суден-порушників.
Загалом, завдяки співпраці та спільним зусиллям прокуратури автономії, інших державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять до закритих портів Криму: із 162 з 2014 року до одиничних випадків на сьогоднішній час.
Досудове розслідування здійснюється CУ ГУ СБУ в АР Крим.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН