Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В окупованому Криму ФСБ незаконно затримала рибалок з Херсонщини

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку омбудсмен Людмила Денісова. У повідомленні йдеться про наступне:

«Російська Федерація продовжує незаконно затримувати громадян України на тимчасово окупованій території Кримського півострова, при цьому не надає офіційних відомостей до уповноважених органів України.

Двоє рибалок Руслан Романюта та Іван Герасименко вийшли 25 січня 2022 року в Азовське море на риболовецькому судні «Волга» з міста Генічеська Херсонської області та додому не повернулися.

За попередньою інформацією, на судні відмовив двигун і його прибило до міста Щолкіне в тимчасово окупованому Криму. Як стало відомо, рибалок затримали російські прикордонники, про що не було поінформовано українську сторону.

За даним фактом ГУ Національної поліції в Херсонській області порушено кримінальне провадження за ч.1ст.146-1КК України (насильницьке зникнення).

Затримання українських рибалок країною-окупантом суперечить усім міжнародним нормам права.

Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вжити заходів щодо звільнення незаконно затриманих громадян України.

Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій тримати на контролі ситуацію щодо чергових фактів затримання країною-агресором громадян України та не допустити порушення їх основоположних прав і свобод.

Ми робимо все можливе задля захисту прав українських рибалок і віримо у їхнє якнайшвидше повернення додому».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН