Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі вже прийнятий план розвитку госпітального округу

У Бериславському районі збережена мережа первинної ланки надання медичної допомоги, створений госпітальний округ та вкладаються кошти у розвиток екстреної медицини. Про те, що вдалось зробити владі на виконання вимог реформи галузі охорони здоров’я, «Українському півдню» розповіла перша заступниця голови Бериславської райдержадміністрації Ірина Дробиш.

У районі діють 15 амбулаторій та збережені фельдшерсько-акушерські пункти. Кошти на їхнє утримання виділяються на умовах співфінансування з районного та місцевих бюджетів, якщо у населеному пункті мешкає менш, ніж 750 осіб. Створений госпітальний округ, який обслуговуватиме чотири райони.

«Вже прийнятий план розвитку госпітального округу. Лікарня вторинної меддопомоги з 1 січня наступного року підпише угоду з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Влада району вбачає своє завдання у збереженні бази, наданні фінансового ресурсу для оплати комунальних послуг, закупівлі сучасного медичного обладнання. За останні два роки за кошти районного бюджету було придбане комп’ютерне забезпечення для електронної системи охорони здоров’я. За паспортом НСЗУ, були закуплені кардіографи для всіх закладів, перераховані кошти на придбання мамографу (на умовах співфінансування) для центру госпітального округу. Тобто влада робить все, аби норми НСЗУ були дотримані і лікарні надавали якісну допомогу нашим мешканцям і жителям трьох найближчих районів, що увійшли в госпітальний округ», – сказала Ірина Дробиш.

Служба екстреної медицини фінансується з обласного бюджету, та район не полишає медпрацівників поза увагою. Відкрита станція «швидкої» у Милівській ОТГ, для Бериславської закуплений сучасний кардіограф, кошти райбюджету йдуть на поточні ремонти приміщень, карет «швидкої», закупівлю спецодягу для парамедиків.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН