Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громади Херсонщини отримали майже 49 мільйонів гривень надходжень податку на майно

Фахівці управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють, що за вісім місяців цього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 48,9 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це більше за минулорічний показник на 18 відс., що у грошовому еквіваленті складає 7,6 млн. гривень. 

Переважну більшість від зазначеної суми сплатили підприємства – 36,8 млн. грн., що на 3,4 млн. грн. перевищує відповідний показник 2018 року. Решту – 12,1 млн. грн. перерахували громадяни – власники «зайвої» або комерційної нерухомості.

Податківці нагадали про те, що цього року громадяни – власники приватної та комерційної нерухомості сплачують податок на нерухомість за 2018 рік.

Відтепер оподаткуванню підлягають квартири площею понад 60 кв. м, будинки – 120 кв. м, якщо у власності квартира та будинок – 180 кв. м.

Податок сплачується за площу, яка перевищує пільгову, та зараховується до місцевого бюджету. При цьому громадянин – власник квартири загальна площа якої перевищує 300 кв. м. та/або будинку – 500 кв. м., до обчисленої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, додатково сплачує 25000 гривень на рік за кожний такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН