Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наймолодше місто Херсонщини відсвяткувало 36-річчя заснування

В цьому місті на лівому березі Дніпра мешкають більше 10 тисяч жителів, в ньому відсутнє безробіття як явище, працюють всі промислові підприємства, а візитівкою є паротяг. Таврійськ Херсонської області – місто залізничників, утворене 1983 року шляхом об’єднання компактно розташованих поселень «Плодового», «БМУ-5», «Східного» і «Залізничників».

«У наших краях залізниця з’явилась у роки ІІ світової війни. Це була перша вузькоколійка. Паротяг, який ви бачите, прибув пізніше і працював фактично до 1976 року. 2006 року він був реконструйований і піднятий на постамент і з тих пір став візитівкою Таврійська. Локомотив зустрічає всіх, хто прибуває до нас зі східного боку», – розповіла виконувачка обов’язків директора «Таврійського музею історії» Наталія Малінова.

Таврійськ – місто не лише залізничників, на території працюють промислові підприємства. Деякі з них – не на повну силу, але все працездатне населення міста має робоче місце і постійний заробіток. Місто розвивається і розбудовується. Цьогоріч зданий в експлуатацію новий багатоквартирний будинок.

«За підтримки обласної влади 2019 року ми ввели в експлуатацію житловий будинок на 55 квартир. Ордери отримали молоді люди до 30 років, в яких вже підростають діти. Я дивився, як вони всміхаються і радіють. Оце і є щастя. У Таврійська є майбутнє, потрібно відкривати нові спортивні та дитячі майданчики для розвитку й дозвілля малечі», – сказав Таврійський міський голова Микола Різак.

До Дня міста, яке традиційно відзначає громада у вересні, влада підготувалась. За багато років врешті відремонтовані прибудинкові території, заасфальтовані проїзди і тротуари. Порядок тут люблять і цінують людей, які щоденно підтримують лад на подвір’ях, вулицях, у рідному місті. На святкуванні нагородили власників зразкових подвір’їв, відомих у місті людей, привітали молодят, які взяли шлюб у День міста. А ще – приймали привітання від гостей. Таврійськ адміністративно входить до Новокаховської міської ради.

«В основі нашої дружби є взаємна відповідальність, розуміння і бажання змінити життя на краще власними силами. Це і є основою свята – ви його заслужили своєю працею, своїм сумлінням, душею і своїми вихованими дітьми», – звернувся до містян Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

На головній міській площі були представлені дитячі роботи, виготовлені у подарунок місту. Протягом дня тривало святкування – на сцені виступали творчі дитячі колективи, самодіяльні гурти Таврійська.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН