Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед таврійчанами звітували очільники Нової Каховки та Таврійська

На Херсонщині завершується звітний період виборних органів влади за минулий рік перед громадами, які їх обирали.

Так, 4 грудня в міському Будинку культури перед таврійчанами звітували міський голова  Нової Каховки Володимир Коваленко та міський голова Таврійська Микола Різак, повідомляє Online НК.

На зустріч заслухати їх звіти прийшли представники трудових колективів Таврійська, навчальних закладів, представники громадськості міста, підприємці, депутати Таврійської  міської ради, голови первинних ветеранських організацій, небайдужі мешканці міста та представники засобів масової інформації.

Володимир Коваленко та Микола Різак розповіли про роботу відповідних рад та виконавчих комітетів у конкретних справах. Незважаючи, що вільних місць не було, в залі склалася по-домашньому доброзичлива атмосфера, яка налаштовувала на відверту розмову. Адже, попри непрості умови, рік, що минає, справді був результативний. Можливо, не в тій мірі, аби вдалося досягти всіх поставлених цілей, однак з вагомими здобутками, якісно новими підходами до вирішення питань, які ставить життя. У всіх галузях життєдіяльності громади Таврійська є напрацювання, і вони на видноті.

Звітуючи про роботу, вони подякували всім, хто разом з міською владою сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань, це – депутати міської ради, апарат виконкому, колективи комунальних підприємств, представники громадськості, всі ті, хто прикладав свої зусилля, щоб місто жило, розвивалося і процвітало.

Після виступу міських голів всі охочі мали можливість особисто задати свої питання, звернутися з пропозиціями. Люди ставили конкретні питання, які хвилюють більшість  громади. Пенсіонери просили вирішити питання з пільговим проїздом, від п’ятої школи поставили питання про огорожу навколо закладу.

Начальник ЖЕУ звернувся до Володимира Коваленко з ідеєю виділити вздовж траси між Таврійськом та Новою Каховкою велодоріжку, так як багато мешканців обох міст переміщуються в обох напрямках на велосипедах. Але найбільш болючими питаннями для таврійчан були стан мосту через Північно-Кримський канал та світлофори на вул. Незалежності.

Очільник Таврійська докладно розповів, скільки міська влада направила листів, фотографій, висновків та іншої документації до облдержадміністрації з проханням вирішити, накінець, ці проблеми, адже вони несуть пряму загрозу життю людей. Тим більше, що місцева влада не має ніяких повноважень вплинути або самій все вирішити – дорога, яка проходить через Таврійськ, республіканського значення, і підпорядковується облавтодору.

Мікрофон в залі активно працював. Люди говорили, запитували, дякували, критикували, висловлювали власні думки, бачення, як і має бути в громаді, яка живе заради розвитку, заради майбутнього. І вже варто зрозуміти, що успішна громада, її розвиток залежить не лише від міського голови, міської ради, а від кожного мешканця, не лише від критики, що робиться не так, а від конкретних справ кожного на благо рідного міста. Це ж не секрет, що вказати на недоліки – найпростіше, хоч і це потрібно, а довести справу до успішного завершення – найважче. І тут має бути єдність у досягненні спільної мети  влади, громади, відповідальність кожного жителя. Чекати, що хтось зробить, а не я, це вже не актуально. Якісні зміни кожен повинен починати з себе, і результати будуть однозначно.

НК Online за матеріалами офіційного сайту Таврійська

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН