Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

35 молодих сімей отримали ордери на житло у Таврійську (Відео)

55-квартирний будинок для молодих сімей, стовідсоткова зайнятість, працюючі промислові підприємства і перевиконання бюджету. З такими підсумками підійшла громада міста Таврійська до зустрічі Нового року. Не вдалось реконструювати приміщення залізничної лікарні, але у наступному міська влада має намір просувати цю справу на всіх рівнях.

Напередодні 2020-го року міський голова Таврійська Микола Різак розповів кореспонденту «Українського півдня» про те, яким був рік, що минає, для громади міста. 2019-й бюджетний рік був вдалим: робота з формування головного кошторису і контроль за його виконанням приніс бонуси у близько 7,5 мільйонів гривень. Профіцитні кошти були спрямовані на підтримку комунальних підприємств, благоустрій та розвиток соціальної сфери.

«Головним досягненням для громади Таврійська я вважаю те, що завдяки співпраці з облдержадміністрацією, вдалось добудувати п’ятиповерховий будинок на 55 квартир. 35 молодих родин вже отримали ордери на житло, а отже – місто буде рости і розвиватись. Таврійськ – промислове місто. Всі виробництва працюють (деякі – не на повну силу, деякі – нарощують оберти). Річковий порт закінчив реконструкцію другого причалу, що дало можливість збільшити товарообіг. Знаю, що вагонне депо веде перемовини з Казахстаном про співробітництво у ремонті вагонів. А це – додаткова робоча зміна, додаткові місця. І зараз можу сказати, що у Таврійську немає безробіття», – підкреслив міський голова Микола Різак.

13-тисячне місто залишається без власної лікарні. З міського бюджету були виділені 2 мільйони гривень на реконструкцію залізничної лікарні і відкриття на її базі міської лікарні первинної ланки медичної допомоги. Проєкт отримав експертну оцінку, взяв участь у тендерних процедурах і навіть отримав виконавця. Але уряд вирішив відкликати 3 мільйони 200 тисяч, які надав на цю статтю (всього ж у державній програмі соціально-економічного розвитку передбачалось 9,6 млн. грн.).

Наступного року влада Таврійська має намір просувати це питання і виконувати частину робіт за власні кошти. Підготовлений проєкт будівництва сучасного стадіону з кошторисом у 17 мільйонів гривень. Над вирішенням цих питань міська влада працюватиме у 2020 році.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН