Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як на Херсонщині власники готелів визначають їх “зірковість” (Відео)

Як пройти сертифікацію на категорію готелю – про це відбулася розмова у телестудії “Український південь” з очільником державного підприємства “Херсонстандартметрологія” Миколою Курдюмовим.

Зірочками позначають категорію готелю. Всього категорій п`ять: найвищу категорію готелю позначають — «*****», найнижчу — «*». Вимоги для кожної категорії готелів встановлені в національному стандарті – ДСТУ 4269-2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів».

Один із ключових факторів, який цікавить туриста під час вибору готелю – це кількість зірок, адже саме від них залежить комфорт і рівень.

Категорію готелю зазначають на його вивісці, на квитанціях, у реєстраційній картці гостя та в рекламних документах.

У телестудії Микола Курдюмов розповів про необхідність сертифікації готельного бізнесу, скільки часу займає процедура оформлення категорійності готелю та переваги

За підсумками туристичного сезону-2020 Херсонщину відвідало близько 3 млн. гостей не лише з України , але і з-за кордону. Серед іноземних гостей – громадяни Польщі, Франції, США, Швеції, Великобританії, Німеччини, Естонії, Туреччини та Італії. Таку інформацію було озвучено в Херсонській облдержадміністрації. .

Надходження туристичного збору до бюджетів усіх рівнів за 8 місяців склало 2,5 млн грн.

Як зазначає Микола Курдюмов , очільник ДП “Херсонстандартметрологія” наявність у готелю сертифікатів допомогає споживачам краще орієнтуватися при виборі готелюдля свого розміщення. Крім того, сприяє рівню добросовісної конкуренції на ринку туристичних послуг, поліпшенню якості та безпечності туристичного обслуговуання споживачів.

У відео телестудії “Українського півдня” дивіться про механізм сертифікації готельного бізнесу та переваги, що отримують і власник бізнесу, і турист, відпочиваючи в безпеці і з комфортом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН