Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський аграрний університет готується до ювілею

У вересні одна з найстаріших вищих шкіл Херсонщини відзначить 145 років заснування. До цієї дати кожний з факультетів святкує свій ювілей.

Економічний факультет Херсонського державного аграрного університету утворений 35 років тому. На ньому здійснюється підготовка фахівців за ступенями «бакалавр» і «магістр» спеціальностей:«Облік і оподаткування»; «Менеджмент»; «Економіка»; «Публічне управління та адміністрування»; «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Випускники економічного факультету, які виявили особливі здібності до наукової роботи, продовжують навчання в аспірантурі за спеціальністю 051 – «Економіка». Цього року відкрита нова спеціальність.

«Економічний факультет – один з наймолодших, але такий, що потужно розвивається. Майже щороку відкриваються нові спеціальності. Так, цьогоріч відкрита «готельно-ресторанна справа, туризм», на яку існує великий попит на ринку праці Херсонщини. Факультет має матеріально-технічну базу: сучасні аудиторії, обладнання, що дозволяє проводити будь-які форми і формати лекційних і практичних занять. На економічному факультеті працюють 8 докторів наук, професорів та 45 кандидатів наук, доцентів», – сказав ректор аграрного університету Ігор Кирилов.

На перші курси економічного факультету всіх спеціальностей вступили (символічно!) 145 абітурієнтів. На кафедри прийшли й нові викладачі економічних дисциплін.

«Факультету є куди розвиватись і в нас є певні надбання. Ми зміцнили свої позиції у науковому просторі – здобули перемоги у конкурсі проєктів, які висувала Рада молодих вчених (стосовно молодіжного підприємництва), студенти спеціальностей «менеджмент», «підприємництво», «економіка сільськогосподарського підприємства» перемагали у олімпіадах. Будемо розвиватись, відкривати нові спеціальності, затребувані на ринку праці», – розповіла декан економічного факультету ХДАУ Вікторія Грановська.

Аграрний університет готується до святкування свого 145-річного ювілею. 17 вересня о 18.00 на території вишу заплановані урочистості.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН