Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський аграрний університет відзначив 145-річчя

Від земського сільськогосподарського училища до провідної аграрної вищої школи. Такий шлях у 145 років пройшов нинішній державний аграрний університет. У вищій школі IV рівня акредитації здобувають освіту близько 5 тисяч студентів. Цього року на різні форми навчання вступили більше 1 тисячі абітурієнтів. На урочистому святкуванні 145-річчя відбулась посвята у студенти.

«Ми раді вітати відмінників навчання, переможців обласних і всеукраїнських конкурсів і предметних олімпіад, переможців МАН, чемпіонів України та Європи, воїнів, які захищали наші кордони на Сході. 145 років – це однозначно шлях успіхів і перемог, кропітка наполеглива праця всього наукового, викладацького складу: докторів, професорів. Ми горді кожним випускником аграрного університету, кожним викладачем і співробітником, тому що саме ці люди творять історію, вони створили ці 145 років», – сказав ректор Херсонського державного аграрного університету Юрій Кирилов.

2019 року у виші відкриті три нові спеціальності: ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза; електротехніка, електроенергетика та електромеханіка; туризм. З’явились нові лабораторні комплекси, розплідник нішевих плодових культур із сучасною метеостанцією та акваторіальний комплекс. Науковці й студенти беруть участь у конкурсах проєктів українських та міжнародних організацій. Три викладачі аграрного університету захистили докторські, чотири – кандидатські дисертації. Виша продовжує працювати, рухати вперед науку у 12 діючих школах, надавати якісні знання студентам за 26-ма спеціальностями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН