Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська школа №50 відзначила золотий ювілей

В Обласному палаці молоді та студентів відбулось урочисте святкування 50-річчя заснування Херсонської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова. Вчителі, учні, ветерани педагогічної праці та випускники школи різних років зібрались, аби відзначити кращих членів колективу з успіхами і всіх причетних до створення навчального закладу.

Школа №50 була заснована 1969 року. Прийом вчителів й учнів перший директор Марат Олександрович Дмитрієв здійснював у будівельному вагончику. Дітей набирали з двох районів міста – Воєнки та Склотари. Одні з перших випускників школи (1974-го року) збираються двічі щороку. Дружно прийшли й на ювілей рідної школи.

«У нас був «золотий» клас – 8 медалістів! Ми назавжди запам’ятали цей колектив, вчителям вдячні, що вони все зробили для того, щоб ми стали нормальними людьми», – сказав херсонець, випускник 1974-го року Сергій Сметанін.

«Я любила цей клас, своїх вчителів. Коли я була школяркою молодших та середніх класів, мені здавалось, що вчителі – це нібито янголи», – поділилась його однокласниця Тетяна Жихарєва.

Серед випускників 50-ої школи – нинішній очільник області Юрій Гусєв.

«Шкільні – незабутні роки. Для мене це особливо хвилююча мить – звернутися до кожного вчителя і подякувати за те, що допомогли сформувати мої життєві цінності і пріоритети», – сказав голова облдержадміністрації у виступі.

1986 року переступив поріг школи і нинішній її директор Руслан Віннік.

«Цього року школа за результатами ЗНО посіла 10 місце серед міських закладів середньої освіти. Але якщо «відкинути» ліцеї, гімназії з поглибленим вивченням предметів, то серед звичайних шкіл – ми входимо в «трійку» кращих. Наші учні посідають 12-15 місця в предметних олімпіадах, є переможці й обласного рівня. Перемагають на чемпіонатах України, Європи, світу з різних видів спорту. У нас багато талановитих дітей», – підкреслив директор школи №50 Руслан Віннік.

Школа носить ім’я свого випускника – загиблого в Іловайському котлу у серпні 2014 року Романа Набєгова. На урочистостях згадали свого героїчного учня.

Вчителі й учні закладу за успіхи в роботі й навчанні були нагороджені відзнаками міського та обласного рівня. На завершення творчі колективи Херсона й 50-ї школи дали святковий концерт.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН