Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському медколеджі військових фельдшерів навчатимуть лікарі, які пройшли АТО

З нового навчального року у Бериславському медичному коледжі відкрита нова спеціальність «223 Медсестринство» спеціалізації «лікувальна справа» (військовий фельдшер).

Протягом останнього року педагогічний колектив медичної виші готував базу для нової, актуальної в умовах війни на Сході країни, спеціальності. Були розроблені навчальні плани та забезпечене навчально-методичними матеріалами. У січні заклад отримав погодження на введення спеціальності від обласної ради та Департаменту охорони здоров’я. Курс почав працювати з 1 вересня 2019 року.

«У нас – перший набір по «лікувальній справі» (військовий фельдшер). Вже є викладачі, які пройшли АТО. Це наші випускники, які прийняті до штату навчального закладу. Я вважаю, що ми готуватимемо фахівців вищого ґатунку, оскільки їх навчатимуть люди, що працювали у військових частинах, рятували бійців у польових умовах. Вони мають досвід і знання, які передадуть нашим студентам», – сказав директор медичного коледжу Володимир Кучер.

Спеціальність фельдшера є найпопулярнішою серед абітурієнтів. Щороку це підтверджують результати вступної кампанії. Військовий фельдшер може здійснювати прийом і медичний огляд, лікування у військових частинах та на кораблях за відсутності лікарі або ж під його наглядом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН