Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарі первинки одного з медзакладів Херсонщини отримали службові автомобілі

21 серпня лікарі Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних, які надають первинну медичну допомогу, отримали ключі від трьох легкових автомобілів марки Renault, придбаних медзакладом на загальну суму 1 млн 480 тис грн.

Відтепер сімейні лікарі та дільничі терапевти поліклінік мікрорайонів Шуменського та Корабел, а також центральної поліклініки зможуть оперативно виїжджати на виклики до пацієнтів.

За словами головного лікаря Леоніда Ремиги, транспортні засоби закуплені на заощаджені кошти. Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних в рамках реформи медицини реорганізувалася у комунальне неприбуткове підприємство наприкінці 2018 року. І впродовж 7 місяців отримала від Національної служби здоров’я майже 30 млн грн, за рахунок чого вдалося придбати необхідні автомобілі, а також підвищити заробітну плату лікарям та медичним сестрам первинки, закупити медичне обладнання та інше.

Драйвером медичної реформи назвав колектив лікарні голова облдержадміністрації Юрій Гусєв:

«Для мене пріоритетним є завдання зробити Херсонську область однією з найкращих в Україні з усіх галузей. І в медицині першочергово. У цьому питанні вчасний перехід закладу до форми комунального некомерційного підприємства дав свої результати. Це гарний приклад для багатьох медичних закладів області».

Привітав колектив лікарні і директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко.

Користуючись нагодою, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв оглянув відділення дитячої поліклініки №1 та жіночої консультації, поспілкувався з працівниками та пацієнтами.

прес-служба Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН