Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась серпнева освітянська конференція

Сьогодні у Херсонському державному університеті розпочалась конференція педагогічних працівників області. Традиційний захід проходить у форматі панельних дискусій. На початку конференції голова облдержадміністрації Юрій Гусєв вручив почесні грамоти освітянам Херсонщини за багаторічну й сумлінну працю та внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління.

Новий очільник області вже провів робочу зустріч з ректорами херсонських вишів, на якій були окреслені проблеми вищої освіти і шляхи їхнього вирішення. З цього розпочав свій виступ народний депутат VІІ скликання Олександр Співаковський.

«За останні два роки завдяки правильному використанню коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій вдалось покращити освітянську інфраструктуру. За рахунок реалізації «Програми розвитку людського капіталу» призупинити тенденцію від’їзду випускників з високими балами ЗНО за межі області. Зусиллями облдержадміністрації, обласних депутатів, реалізації «Програми розвитку людського капіталу» були створені центр «Крок до вишу», в яких діти із сільської місцевості могли отримати якісні знання, підготуватись до незалежного тестування скласти іспити на вищі бали, вступити до херсонських вишів», – сказав Олександр Співаковський.

Обраний ректор ХДУ відзначив, що комплексні заходи вже мають результати на рівні університету. 2019 року до вищої школи прийнято на бюджетну основу на 42 абітурієнта більше, аніж торік. Середній бал ЗНО цьогорічний вступників виріс зі 148 до 165 балів.

Фото: Прес-служба ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН