Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває визначення адміністративно-територіального устрою Херсонщини

Сьогодні, 30 липня, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Бутрія відбулось засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області. На засіданні опрацювали питання стосовно сучасних вимог і європейських стандартів адміністративно-територіального устрою (далі – АТУ).

“Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило та запропонувало для Херсонської області утворити три проектні одиниці АТУ з центрами у місті Херсон, Нова Каховка та Генічеськ. На сьогодні, починаючи з 2015 року, коли вступила в дію реформа децентралізації, в області утворено 31 об`єднану територіальну громаду, що складає 33% від площ Херсонщини, на яких проживає 62% населення від загальної кількості жителів регіону”, – звернув увагу присутніх перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій.

Директор Департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Віктор Короленко наголосив, що на ряду зі створенням адміністративно-територіальних центрів є потреба у збільшенні кількості госпітальних округів. Якщо дотепер їх було чотири (Херсонський, Новокаховський, Бериславський та Генічеський), то є потреба у створенні п`ятого – Чорноморського

«Потрібно розділити Херсонський госпітальний округ на два окремих, адже до його меж входить більше 600 тисяч населення, а рекомендована кількість громадян на округ становить 250 тисяч осіб», – пояснив Віктор Короленко.

За результатами обговорення було прийняте рішення про подачу на розгляд до Мінрегіонбуду проекту щодо створення п`яти укрупнених районів з центрами у місті Херсон (Херсон, Білозерський район та Олешківська ОТГ), Нова Каховка (Нова Каховка, Каховка, Каховський, Великолепетиський, Верхньорогачицький, Горностаївський і частина Чаплинського району), Берислав (Бериславський, Великоолександрівський, Високопільський, Нововоронцовський райони), Генічеськ ( Генічеський, Новотроїцький, Нижньосірогозький, Іванівський райони та Асканія-Нова ОТГ) і Скадовськ (Скадовський, Каланчацький, Голопристанський, місто Гола Пристань і Олешківский райони без Олешківської ОТГ).

Дмитро Бутрій наголосив: «Потрібно відстояти власну позицію щодо адміністративно-територіального устрою Херсонщини на рівні Міністерства відповідно до місцевих територій, густоти населення й ментальності. Розвиток усіх районів і громад Херсонщини повинен здійснюватися рівномірно й збалансовано».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН