Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині оголосили війну карантинним рослинам

Зокрема, амброзії, яка є сильним алергеном. Закладений ніс, чхання і почервоніння – це найменше, що викликає її цвітіння у людини.

Косарі з комунальних підприємств «Таврійське ЖЕУ» та «Комунсервіс» вийшли в паркові та зелені зони відпочинку міста і почали знищувати амброзію, поки вона ще не зацвіла. В парі з комунальниками в зеленій зоні мікрорайону залізничників боряться з амброзією працівники вагонного депо.

Спеціалісти з питань комунального господарства Таврійського виконкому Віра Юхимук та Вікторія Устименковиявили найбільш критичні місця, де в першу чергу треба покосити.

В пріоритеті – територія навколо дитячих майданчиків, парки та зони відпочинку, прибудинкові території. Так, в п’ятницю, 26 липня, майстер ЖЕУ Ольга Мальчикова відрядила косаря до багатоповерхівок на вул. Вокзальна, 1-3 та на вулицю Східну в район будинку 22. З самого ранку навколо дитячого майданчика в зеленій зоні відпочинку на залізничній станції працював косарь «Комунсервісу». Директор комунального підприємства «Міський ринок» Микола Корман також косив траву, яка встигла знову піднятись на території ринку.

Кожен ранок міський голова Микола Різак, об’їзжджаючи  місто, моніторить ситуацію з покосом трави та карантинних рослин зокрема, і тримає її на постійному контролі.

В той же час, виконком звертається до мешканців Таврійська та селища Плодове, підприємців міста, власників та орендарів земельних угідь та ділянок приєднатись до знищення карантинних рослин та слідкувати, щоб вони не з’являлись знову.

сайт міста Таврійськ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН