Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громада Бериславського району звернулася до очільника області щодо підтримки діяльності національного природного парку «Кам’янська Січ»

Указом Президента України від 11 квітня 2019 року №140/2019 було прийняте рішення про створення національного природного парку «Кам’янська Січ» на території Бериславського району Херсонської області.

 

Проте громада зазначеного району розділилась у питанні щодо доцільності його створення та діяльності.

 

Сьогодні голова облдержадміністрації Юрій Гусєв з метою вивчення та вирішення проблемних питань жителів області здійснив чергову робочу поїздку по районам.

 

На мосту, що у Милівській балці, очільника області зустріла громада, яка дізнавшись про приїзд голови вирішила поспілкуватися та розповісти про питання, яке наразі її цікавить.

Зокрема до голови звернувся мешканець Милівської ОТГ Калінічук Ілля Григорович, який висловився в підтримку створення національного природного парку «Кам’янська Січ» на території Бериславського району.

«Я вважаю, що заповідник повинен діяти і прошу Вас від щирого серця, для моїх внуків, правнуків, односельчан, щоб національний парк був. Зараз знаходяться люди, які неаргументовано виступають проти створення парку. Все вже майже знищено, забруднено річки, берег Дніпра. Потрібно наводити порядок. І вважаю, що цей створений природний парк повинен бути», – підкреслив Ілля Григорович.

У свою чергу очільник області Юрій Гусєв наголосив, що обов’язково це питання вивчить особисто та порекомендував керівникам ОТГ і району провести громадські збори щодо вивчення питань доцільності діяльності національного природного парку «Кам’янська Січ», а саме з громадами Новорайської сільської об’єднаної територіальної громади, Червономаяцького старостинського округу, Новокаїрської, Милівської та Качкарівської сільських рад Бериславського району.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН