Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як херсонці голосували. Рейтинг партій

Херсонці сьогодні голосували на позачергових виборах до Верховної Ради України! Причому, якщо до обіду явка була  низькою,  надвечір херсонці активізувались! Варто зазначити, шо в районах області проходили проводився всеукраїнський  екзитпол, тому загальнодержавні тенденції такі.

До Верховної Ради проходять п’ять партій за результатами екзитполу ТСН станом на 18:00.

Перше місце на парламентських виборах 2019 року зайняла пропрезидентська партія “Слуга народу”, за яку проголосувало 44,4% українців, ідеться в ексклюзивному опитуванні на замовлення ТСН дослідницьких компаній KantAr TNS та INFO SAPIENS станом на 18:00.

На другому місці – проросійська “Опозиційна платформа – За життя” із результатом у 12,5%.

Третя сходинка у партії “Європейська солідарність” – 8,5%.

Четверта сходинка за партією “Батьківщина”, яка може розраховувати на 7,7%.

До Ради також проходить “Голос” Святослава Вакарчука – 6%.

Екзит-пол – соціологічне опитування на виході з виборчих дільниць. Від передвиборчих соціологічних опитувань воно відрізняється тим, що враховує голос виборця, як вже доконаний факт, адже відомо, що багато виборців змінюють свою думку і плани за кого голосувати прямо на виборчій дільниці. Екзит-поли досить точно передбачають остаточні результати голосування, адже передбачається, що ті, хто проголосував, на питання “за кого?” відповідають правдиво. І все ж це не стовідсотковий факт, деякі виборці і після голосування приховують або спотворю

ють інформацію про свій вибір.

Результати Національного екзит-полу станом на 18:00, оприлюднені після закриття виборчих дільниць в Україні: Лідером електоральних симпатій стала президенстька партія “Слуга народу” – 43,9% підтримки виборців, – повідомляє Українська правда.

Хоча активність херсонців з 19.00 до 20.00 можливо внесе якісь корективи. Щоправда, це вплине  лише на рейтинги мажоритарних кандидатів, – “Український південь”. 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН