Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бійці 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка повернулися з передової додому

19 липня у Новій Каховці урочисто зустріли особовий склад 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на чолі з командиром бригади полковником Анатолієм Мішанчуком.

Жителі міста, учасники бойових дій АТО/ООС зібралися на центральній площі, щоб привітати своїх героїв, які проявили незламний бойовий дух та жагу до перемоги під час виконання бойових завдань у Пісках, Опитному, Водяному, Орлівці, Красногорівці, Первомайському, Галицинівці у складі ОТУ «Схід» ООС, а сьогодні повернулися на місце постійної дислокації.

Привітав військовослужбовців бригади вдома, на Херсонщині, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв:

«Армія – фундамент держави. Надійні збройні сили – запорука сильної України. В 2014 році армія завдяки підтримці народу почала оборону проти російської агресії. І сьогодні, в 2019 році, ми також підтримуємо вас і надалі будемо працювати, щоб ви почували себе затишно. У нас попереду багато роботи і не лише на Херсонщині. Нам потрібно повернути український прапор над адмінбудівлями в Донецьку, Луганську, Сімферополі, Севастополі. Це робота військових і підтримки громади».
Очільник області повідомив, що бригада отримає легковий автомобіль УАЗ-469 та медичне забезпечення.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко назвав день повернення бригади на місце постійної дислокації по-справжньому історичним та звернувся до військових:
«Ми чекали, молилися за наших бійців, щомісяця їздили до  вас і передавали привітання й подарунки. Робили все, щоб нести у ваші душі тепло нашого міста. З минулого року ми з вами одна єдина сім’я. Ми будемо надалі створювати побутові умови, щоб бути прикладом взаємодії цивільної влади і військових структур».

Із успішним виконанням бойового завдання бійців привітав командувач військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України Ігор Палагнюк:
«За роки війни бригада пройшла нелегкий бойовий шлях, діючи по всьому фронту. Героїчні здобутки особового складу високо оцінені керівництвом держави та збройних сил. Переконаний, що бойовий склад і надалі буде докладати зусиль для зміцнення обороноздатності країни. Впевнений, що разом з бійцями, органами місцевого самоврядування, волонтерами ми здолаємо ворога».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН