Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні (фоторепортаж)

23 листопада в Новій Каховці відбувся траурний мітинг присвячений 86-річниці Дня пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років «Минувшини чорті рядки та пам’яті світла скорбота», повідомляє Online Нова Каховка.

Біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та репресій в Україні, що на розі вулиць Соборна ти Миколи Букіна, зібралися представники громадських організацій міста, студенти вищих навчальних закладів, працівники комунальних підприємств та установ, воїни 57 ОМПБР імені кошового отамана Костя Гордієнка, небайдужі городяни.

Проникливі, сповнені туги та скорботи слова ведучих мітингу, знайшли відклик у серцях тих, хто прийшов вшанувати пам’ять мільйонів безвинно загублених тоталітарною владою душ українців.

До зібравшихся звернувся міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. Він закликав всіх пам’ятати про чорні сторінки нашої історії, робити з них висновки, щоб ніколи вже це мало змоги повторитися на нашій землі.

Разом з тим він висловив впевненість в тому, що українці знайдуть змогу знайти, в першу чергу, порозуміння поміж себе. І це стане запорукою розквіту нашої держави та створення для щасливого життя всіх громадян України від Сходу до Заходу та від Півночі до Півдня.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх загиблих під час того страшного Голодомору.

До пам’ятного знаку були покладені квіти та вінки в знак пошани та пам’яті до всіх, хто став жертвами того лиха.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН