Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримала фінансування на соцекономрозвиток

Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд. грн. на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій.

 

Зазначена проблема дефіциту коштів була озвучена під час XV Українського муніципального форуму, організованого Асоціацією міст України, який відбувся в Одесі, – на нараді з головами малих міст, у якій взяли участь і представниками Херсонщини. Зокрема, висловлював свою позицію про недостатність уваги з боку уряду регіонам та про необхідність сприяння малим містам та селищам міський голова Нової Каховки, член правління #Асоціації_міст_України Володимир Коваленко, якого підтримали колеги – очільники органів місцевого самоврядування. Попередньо АМУ провела опитування серед територіальних громад і направила уряду пропозиції щодо гострої необхідності вирішення невідкладних проблем місцевого самоврядування. Відтак було вирішено терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд. грн. на підтримку малих громад, яке оперативно погоджене парламентським Комітетом з питань бюджету.

 

До переліку громад Херсонщини, які отримають зазначені кошти, увійшли Берислав, Велика Лепетиха, Велика Олександрівка, Верхній Рогачик, Новотроїцьке, Олешки, Таврійськ та ін. Кожна з громад отримує додаткові асигнування на важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. 21,1 млн. грн. уряд уже розподілив нашій області. Близько 1,4 мільйона гривень, зокрема, отримала Чаплинська селищна ОТГ.

#АМУ #Херсонське_РВ_АМУ #Соцекономрозвиток_громад #XV_Форум

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН