Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наймолодший голова ОТГ в Україні розповів, якими бачить основні етапи розвитку Херсонщини

Голова Роздольненської об’єднаної територіальної громади Каховського району Херсонської області, який увійшов у «Книгу успіхів» Асоціації міст України, наймолодший в Україні очільник місцевого самоврядування Вегандз Мясникян йде у народні депутати.

Півтора роки управлінської роботи дали розуміння, які суспільно важливі проблеми в силах вирішити представники нового покоління політиків і якими мають бути обранці народу:

– відповідальними перед своїми виборцями, виконувати свої обов’язки: працювати над створенням законодавчих актів, відвідувати засідання комітетів та сесії Верховної Ради. У разі невиконання – нести відповідальність;
– народні депутати мають позбутись недоторканості. Як і всі громадяни України, повинні бути рівними перед законом;
– бути справді НАРОДНИМ депутатом: чути думку громадян України і відстоювати її у парламенті.

Першим пунктом у передвиборній програмі Вегандза Мясникяна є збереження землі. Політик виступає проти зняття мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Це вбереже національне багатство від скуповування земель великими підприємствами за безцінь. Питання повинно бути винесене на Всеукраїнський референдум: «Тільки громадяни України можуть вирішити, чи може земля бути товаром!».

Орендна плата за користування земельними паями має бути не нижчою, ніж 7% грошової оцінки землі. Така ставка встановлена за користування землями державної власності, і її треба зробити мінімальною для орендарів, які воліють заплатити і 3, і 4% своїм орендодавцям.

Медичне страхування повинне бути загальним: «Кожен громадянин України має бути певен, що у випадку захворювання зможе отримати безкоштовну медичну допомогу!».

Ремонт доріг – під особистий контроль депутата! «Здійснювати постійний контроль над витратами на капітальний ремонт автошляхів шляхом депутатських запитів. Це, в першу чергу, – питання безпеки для жителів України!».

Залучення молоді до сільської місцевості. Повернути молодих людей після закінчення вишу можливо, надавши їм соціальні гарантії: власне житло, матеріальну підтримку родин з маленькими дітьми.

Питну воду – кожному населеному пункту. Вегандз Мясникян ініціюватиме внесення змін до загальнодержавної програми «Питна вода» і лобіюватиме створення бюветів у селах, які не забезпечені якісною водою для пиття.

«Як голова громади відчув на собі цю проблему. Село Чорноморівка не має джерел питної води, купувати постійно дуже дорого. Швидко вирішити цю проблему не вдалось. Це потребує великих коштів з місцевого бюджету. Тому я виходитиму з ініціативою ввести у програму пункт про будівництво артезіанських свердловин за державні кошти. Люди повинні споживати якісну воду безкоштовно».

Вегандз Мясникян йде до Верховної Ради України шляхом самовисування по 185-ому виборчому округу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН