Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наймолодший в Україні голова ОТГ балотується до Верховної Ради України

У 22 роки Вегандз Мясникян став головою Роздольненської сільської ради. За освітою – юрист з трьома дипломами про вищу освіту. Народився у с. Софіївці Новотроїцького району. Протягом каденції зміг створити об’єднану територіальну громаду і був обраний її очільником. 27 грудня 2017 року утворена Роздольненська ОТГ шляхом об’єднання трьох населених пунктів – сіл Чорноморівки, Вільної України з центром у Роздольному.

Громада відразу відчула плюси децентралізації. 2018 року сума інфраструктурної субвенції від держави зросла до 1 мільйона 300 тисяч гривень. На 1,5 мільйони збільшився розмір місцевої казни від надходжень податку на доходи фізичних осіб. Причому, більше третини цих коштів – від місцевих підприємців, які воліли мінімізувати виплати до бюджету, але після перемовин почали платити «по совісті».

Постійний діалог з мешканцями – у стилі молодого голови. Вегандз Мясникян – чи не єдиний керівник територіальної громади, який цікавиться думкою громади з приводу необхідності фінансування того чи іншого інфраструктурного об’єкту. Влітку 2018–го провів опитування серед жителів Чорноморівки, які дороги ремонтувати в першу чергу. Це не поодинокий випадок, а системна робота голови ОТГ. В кінці минулого року запропонував односельцям заповнити анкету з рекомендаціями щодо розподілу бюджету на цей рік.

За півтора роки існування об’єднаної територіальної громади багато що змінилось у трьох селах на краще. Відновлене вуличне освітлення, якого чекали мешканці сіл протягом 30 років, проведений ремонт автошляхів, оновлені приміщення бюджетних організацій та відремонтовані комунікації, відкрите відділення «Нової пошти» та сучасна поліцейська станція з дільничним офіцером та інспекторами громадського реагування патрульної поліції.

Наймолодший голова ОТГ увійшов до «Книги успіхів» Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування»).

«Я йду до Верховної Ради, щоб стати по-справжньому народним депутатом: працювати для людей. Головний месидж моєї програми «Новий світанок Херсонщини» – це нові обличчя, нові можливості, а значить – майбутнє для нашого краю й України», – прокоментував кандидат у народні депутати Вегандз Мясникян.

Ефективний керівник місцевого самоврядування вважає, що до наступного парламенту повинні увійти молоді люди за 20, які мають освіту і свою історію успіху, щоб свої знаннями і досвідом рухати країну вперед.

Вегандз Мясникян балотується до Верховної Ради України по 185-ому одномандатному виборчому округу шляхом самовисування.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН