Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області на боротьбу з амброзією необхідно 1,2 млрд грн

Кінець серпня та вересень кожного року перетворюється на справжній кошмар для алергиків, оскільки у Херсонській області майже не борються з амброзією, яка росте майже всюди. Також ця рослина шкодить й агропромисловому сектору.

У цьому році Херсонська обласна державна адміністрація вирішила своєчасно подбати про боротьбу з карантинними бур’янам на території Херсонщини. Так, впродовж 2019 – 2023 року в області будуть впроваджувати програму ліквідації амброзії. Відповідне розпорядження підписав заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан.

У документі йдеться, що на боротьбу з амброзією у всіх районах Херсонської області протягом п’яти років необхідно залучити  понад 1,2 млрд грн. Ці кошти планують виділити із обласного та місцевих бюджетів. Більша частина фінансування, а це близько 1 млрд грн, планується залучити за допомогою землевласників, які у підприємницьких цілях використовують херсонську землю. Тільки у цьому році на повну реалізацію даної програми необхідно понад 243 млн грн.

Ці кошти мають піти на проведення заходів із боротьби з амброзією. Також планується проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо шкідливого впливу амброзії на здоров’я людини.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН