Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рищук Євген: «Чорноморські ігри-2019» будуть ще крутіші!

Уже традиційно з 26 по 28 липня місто Скадовськ перетвориться на столицю дитячої пісенної творчості. Цими днями відбудеться ХVІІ Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські ігри». Про особливості повернення на Херсонщину наймасштабнішого дитячого фестивалю та перспективи його проведення – РИЩУК Євген, постійний меценат «Чорноморських ігор».

«Чорноморські ігри» – це особлива історія для багатьох талановитих дітей. Та раптом їх перестали проводити. Мало хто вірив, що вони повернуться до Скадовська. Як вдалося «вдихнути» у фестиваль нове життя?

Є.РИЩУК: «Три роки тому команда небайдужих людей із Херсонщини, серед яких був і я, вирішила відновити дитячий фестиваль «Чорноморські ігри». Оскільки ситуація в державі економічно непроста, а фестиваль вже кілька років взагалі не проводився, було прийнято рішення «підставити плече» власними ресурсами. Я поставив собі за мету зробити все можливе, щоб цей захід, який не лише популяризує дитячі таланти, а й несе туристичний та інвестиційний заряд для Скадовська, тут проводився. Тому Благодійний фонд Євгена Рищука три роки поспіль підтримує «Чорноморські ігри», виступаючи генеральним спонсором фестивалю».

Особисто Ви відвідуєте «Чорноморські ігри»? Який момент фестивалю Вам за­пам’ятався найбільше?

Є.РИЩУК: «Хочеться бути дотичним до прекрасних починань. Намагаюся щороку, хоч на день, приїхати на «Чорноморські ігри». Особливо запам’ятався, безсумнівно, 2017 рік – коли переможницею стала херсонка Ліза Волощенко. Дівчинку виховує лише тато, особливих статків сім’я не має. І це справді показник, що на «Чорноморських іграх» важливий тільки талант дитини. Тієї миті, як Ліза перемогла, переповнювала гордість не просто за те, що наша землячка стала найкращою в державі, а те, що такий фестиваль дає старт і розвиток таким неординарним дітям».

У контексті діяльності Благодійного фонду Євгена Рищука допомога в проведенні «Чорноморських ігор» – це піархід чи робота?

Є.РИЩУК: «Наш благодійний фонд втілює низку програм мотивації та підтримки талановитої молоді, розвитку культури на селі. Як не дивно, фестиваль «Чорноморські ігри» – єдиний в Україні фестиваль такого масштабу, завдяки якому талановиті діти мають непоганий шанс для розвитку. Саме з «Чорноморських ігор» вийшли такі зірки українського шоу-бізнесу, як Настя Каменських, Надя Дорофєєва, Тіна Кароль. Це говорить про якість фестивалю та широкі можливості для професійного зростання його учасників. Саме тому ми його підтримуємо. Це не піар».

Минулорічні «Чорноморські ігри» відвідали понад 45 тисяч глядачів. Пряму трансляцію на М1 переглянули 2 млн. співвітчизників, ще 650 тисяч – дивилися фестиваль в інтернеті. Чого очікуєте від «Чорноморських ігор-2019»?

Є.РИЩУК: «Цього року очікується дуже насичена програма фестивалю, будуть дуже круті учасники. Переконаний, що «Чорноморські ігри-2019» поставлять планку ще вище. Тож запрошую до Скадовська всіх!»

P.S. Нам вдалося поспілкуватися із татом нашої зіркової переможниці Лізи Волощенко – паном Юрієм. Чоловік зазначає, що «Чорноморські ігри» не лише принесли величезний досвід, а й дали потужний поштовх для творчого зростання його доньки.

Юрій Волощенко: «Тоді на «Чорноморських іграх» Ліза виконала свій переможний хіт Уітні Хьюстон на хворих зв’язках. Зробивши «заливку», зібралася і перемогла. Я вдячний усім, хто допоміг Лізі відкритися на «Чорноморських іграх», а особливо – Євгену Рищуку за допомогу та підтримку. Після перемоги в Іграх 2017 саме Євген Миколайович допоміг нам зробити наступний крок до успіху та взяти участь у Міжнародному фестивалі «Sanremo Junior», м. Сан-Ремо, Італія. Ліза перемога в ньому, а також у пісенному конкурсі «Яскраві діти України», здобула першість масштабного проекту «2220 INTERNETIONAL MUSIC FESTIVAL» та виборола «пісню під ключ» від відомого американського продюсера Браяна Тода… Тому «Чорноморські ігри» – це серйозна музична платформа, яка відкриває дітям багато дверей!»

Ксенія Гойда Фото: з особистого архіву Рищука Є.М.

Олешківський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН