Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як поєднують навчання та тренування у Херсонському спортивному ліцеї ім. Т. Г. Шевченка (відео)

З нового навчального року спортивний ліцей імені Тараса Шевченка є структурним підрозділом Херсонського фахового спортивного коледжу. Рішення про це було прийняте на серпневій сесії Херсонської обласної ради. Приєднання до коледжу дозволило зберегти заклад і дати можливість вихованцям здобувати освіту і займатись улюбленими видами спорту.

Зараз у закладі проживають, вчаться і тренуються 116 вихованців. Дітям на вибір пропонуються 5 видів спорту: футбол, гандбол, легка атлетика, бокс і вільна боротьба.

По закінченні структурного підрозділу вихованці можуть продовжити навчання і спортивну кар’єру у фаховому коледжі, а далі – отримати вищу освіту на профільному факультеті Херсонського державного університету.

Тренування і великі навантаження забирають багато сил, для їхнього поповнення у закладі передбачений спеціальний раціон харчування.

Не лише досягненнями у спорті можуть похвалитись вихованці цього закладу. Спорт дисциплінує і робить дітей цілеспрямованими у навчанні.

Креативні вчителі заохочують дітей до навчання найрізноманітнішими засобами. Сучасні діти не можуть жити без соцмереж, і це використовують викладачі у навчальному процесі.

Вихованці перебувають у спортивному закладі цілодобово. Для цього створені всі умови: вони мешкають у затишному гуртожитку під наглядом нічного вихователя, здобувають повну середню освіту, тренуються під керівництвом досвідчених тренерів. Роблять перші кроки у самостійному житті: налагоджують стосунки з однолітками і дорослими, загартовують характер, бо у спорті найголовніше – сила волі і прагнення до найвищих результатів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН