Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У другий тур конкурсу «Малі міста – великі враження» вийшли Асканія-Нова та Високопілля

Про це повідомляє  Херсонського регіонального відділення  АМУ:

“Нагадаємо, що нещодавно Кабмін спільно з Асоціацією міст України презентували проект-конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч осіб «Малі міста – великі враження».

Презентація конкурсу відбулася і в місті Херсоні. Він покликаний підтримати культурний спадок невеликих міст та містечок, а також залучити можливості децентралізації для перетворення їх на креативні центри з власним унікальним культурним потенціалом. На грантовій основі вони отримають кошти під креативні індустрії, котрі здатні об’єднати спільною ідеєю сотні та тисячі людей.

Реалізація проекту відбуватиметься на засадах співфінансування: 70% загальної кошторисної вартості проекту – з державного бюджету та не менше 30% – з місцевих бюджетів чи з інших джерел. Як і минулого року, так і цьогоріч партнером конкурсу виступає #Асоціація_міст_України. Регіональне відділення #АМУ надає потенційним учасникам конкурсу методологічну підтримку.
Із п’яти заявок, допущених до участі в конкурсі, серед яких також були міста Олешки та Скадовськ, село Республіканець Бериславського району, в другий тур конкурсу вийшли селище #Асканія_Нова – Фестиваль «Гобелен-Фест» та селище міського типу #Високопілля – Фестиваль німецько-української культури «Кронау-фест».


#Херсонське_РВ_АМУ #Децентралізація #Малі_міста_великі_враження

Світлина від Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН