Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Херсона завітають два відомих письменника

Проект “Книгомандри. Літературний тур Херсонщиною” Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова за підтримки Українського культурного фонду продовжує дарувати мешканцям регіону радість насолоди українською літературою. Цього разу проект завітає традиційно до Херсона і до другого за порядком регіону Херсонщини – до Скадовського району.

 

Читачі матимуть чудову нагоду познайомитись із творчістю Вікторії Гранецької та Сашка Обрія.

 

2011 року Вікторія Гранецька за рукопис роману «Мантра-омана» отримала першу премію літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «роман». Це був дебютний твір авторки, або, точніше, її перший завершений твір такого обсягу. Восени 2011 року роман вийшов у видавництві “Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля». Згодом також були блискучі роботи і премії. У вересні 2015 року вийшов «Щасливий» — третій роман письменниці, створений на основі реальної історії про українську дівчину та азербайджанського хлопця-мусульманина.[4] Роман нагороджено спеціальною відзнакою «Коронації слова» у номінації «Гранд Романи» та опубліковано у київському видавництві «Нора-Друк». Книга була презентована у різних містах України, в тому числі й у середовищі українських мусульман в Ісламському культурному центрі м. Києва.

Сашко Обрій (Олександр Кучеренко) – поет із Миколаївщини, мешкає в Києві.

 

У 2007 взяв участь в миколаївському обласному конкурсі «Золота арфа», де переміг в номінації «Патріотична лірика». З 2011 активний учасник клубу поетів «Колібрі» (м. Южноукраїнськ), друкувався у трьох альманах цього клубу. Також друкувався у журналі «Соборна вулиця» (м. Миколаїв).

 

У 2015 отримав перше місце в обласному конкурсі молодих літераторів Миколаївщини «Золота арфа».

 

2015 – перша збірка віршів «Абетка юності» (видавництво «Український пріоритет»). 2015 – лауреат Всеукраїнської премії ім. Василя Симоненка в номінації «За першу поетичну збірку».

 

2016 – друга збірка поезій «І.ДЕ.Я» (Видавництво Сергія Пантюка). Презентував збірку у більш ніж 10-ти великих містах України.

 

2017 – гран-прі Всеукраїнського фестивалю «Підкова Пегаса» (м. Вінниця). Абсолютний чемпіон поетичного марафону Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» (м. Коростень).

Приходьте на зустріч із письменниками у Херсоні та Скадовську – не пожалкуєте! Розклад – на афіші.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН