Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Футбол – улюблена гра юних херсонців

Куди дітям подітися у вільний час? Батьки ламають голови, куди їх записати, в яку секцію, щоб юні витівники не вешталися після уроків по вулиці у пошуках пригод. А щоб підростаюче покоління росло здоровим – потрібно займатися фізкультурою та спортом.

На сьогоднішній день в Херсоні багато можливостей розвинути спортивний талант дитини. Ось, наприклад, колишній комплекс «Освіта» в мікрорайоні Таврійському. Тут ще кілька років тому був один спортивний майданчик, та й той не відповідав потрібним стандартам.

Однак ситуація змінилася. Зараз Комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу (яку очолює Заслужений працівник фізкультури та спорту Віктор Бербенцев) відвідують понад 800 дітей. Функціонують два відділення: футболу (44 групи) та важкої атлетики (5 груп). На відділенні футболу є спеціалізований клас теоретичної підготовки. Школа придбала відеокамеру та після занять на моніторі учні разом з тренером після ігор дивляться та розбирають детально свої помилки та ситуації.

Великий імпульс розвитку дитячого та юнацького футболу дав Президент Херсонської обласної Федерації футболу Андрій Гордєєв. Завдяки йому в цій школі та по області загалом було обладнано цілий ряд спортивних футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Отже, в КДЮСШ масовий наплив бажаючих займатися футболом розпочався з грудня 2017 року. Сьогодні в школі три майданчики та один спортивний зал. І всі вони заповнені від восьмої ранку до восьмої вечора. В темний період часу вмикають спеціальне вечірнє освітлення. Діти грають, навчаються, досягають певних результатів під керівництвом досвідчених тренерів.

Пройде кілька років – юні спортсмени підростуть і поповнять собою футбольні команди Першої та Вищої Ліги з футболу в Україні. Не секрет, що шлях майбутніх українських Пеле та Роналду починається саме з провінції, з такої дитячо-юнацької спортивної школи. Батьки приймають активну участь у вихованні юних футболістів – вони вболівають, піклуються, переживають…

Відомі вихованці відділення футболу – це гравець Молодіжної збірної України Олександр Нойок, гравець ФК «Олександрія» Артем Сітало, гравець ФК «Карпати» Андрій Нєстєров, тренер Молодіжної збірної України Олександр Головко…

В КДЮСШ розвивається повним ходом також і важка атлетика. Нещодавно до збірної України завдяки своїм успішним результатам увійшли вихованки цього відділення Тетяна Давидова, Катерина Гусєва та Катерина Ілханова. Тож побажаємо школі випускати нових чемпіонів, які своїми перемогами прославлять Херсонщину та Україну в світі!

Світлана Чистякова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН