Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пройшов обласний фестиваль «Козацький гарт»

14 червня, на базі навчальної гідрологічної станції Херсонського гідрометеорологічного технікуму ОДЕКУ пройшов обласний національно-патріотичний фестиваль «Козацький гарт» серед учнівської молоді та студентства.

«Козацький гарт» щорічно проводиться у рамках реалізації обласної програми «Молодь Херсонщини».

Традиційно Фестиваль організовує і проводить Департамент освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Студентська Рада при ОДА, студентський парламент Херсонського гідрометеорологічного технікуму ОДЕКУ.

Директор Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Євген Криницький привітав учасників, побажав справжнього козацького здоров`я та достойної, чесної перемоги у змаганнях.

8 команд-учасників (куренів) змагань на чолі з курінними отаманами змагалися у різних видах фізичних вправ і спортивних ігор: віджиманні від підлоги, виштовхуванні гирі від плеча на пряму руку, присіданні на одній нозі «пістолет», конкурсі «Хто швидше води наносить», підтягування, дартсі та перетягуванні канату.

Головною метою Фестивалю є відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу, вшанування борців за незалежність України, популяризація серед молоді військово-прикладних видів спорту, туризму і краєзнавства, українських національних видів єдиноборств, активного дозвілля, сприяння фізичному загартуванню засобами фізкультури та спорту тощо.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН