Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив і батьки однієї зі шкіл Херсона не згодні з кандидатурою нового директора, визначеного конкурсною комісією

Про цю ситуацію на Фейсбуці повідомляє народний депутат України Олександр Співаковський:

– Вважаю своїм обов’ язком відзвітувати перед своїми виборцями. Зустрівся з колективом Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови.

Перед колективом відзвітував про виконану роботу за 4,5 роки як народний депутат України. За цей час прийнято 230 законодавчих ініціатив на розвиток освіти в Україні і на Херсонщині зокрема, спрямовано чимало цільових коштів на покращення умов в херсонських навчальних закладах: вишах, школах, дитсадках. Зустріч була змістовною, насиченою на запитання та відповіді. Адже в загальносвітній школі склалась неоднозначна ситуація щодо подальшого керівництва освітнього закладу: ще навесні у директора закінчився контракт, а конкурс виграв спеціаліст, якого більшість колективу та батьків не підтримує. А школа дає дійсно хороші знання і має гарні результати. Батьки з різних мікрорайонів Херсона приводять своїх дітей на навчання саме сюди.

Чому конкурсна комісія не підтримала діючого на той час директора, не надавши конкретних аргументів і фактів, це є питання? Трудовому колективу та батькам, які ініціювали це питання, пообіцяв зустрітись з керівництвом управління освіти Херсонської міської ради, бо в освітньому закладі повинна бути спокійна обстановка та вже розпочатись підготовка до нового навчального року, а не з’ясування стосунків Більше того, аби був баланс у прийнятті рішень щодо керівництва освітнім закладом, ініціюватиму внесення поправки до Законопроекту України “Про повну загальну середню освіту”, який є зараз на розгляді у Комітеті з питань науки та освіти Верховної Ради України. Якщо 75% трудового колективу та батьківського комітету підтримують директора закладу, то власник має його затвердити на керівній посаді без конкурсу, але цей строк не повинен перевищувати термін 12 років, як це визначено у законодавстві.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН