Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До ХДУ завітають ІТ-спеціалісти міжнародного рівня

12-15 червня у Херсонському державному університеті на факультеті комп’ютерних наук, фізики та математики відбудеться ХV Міжнародна науково-практична конференція«Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках:інтеграція, гармонізація та трансфер знань» (ICTERI 2019).

Зазначимо, що вперше науковий захід розпочав свою роботу у 2001 році і став традиційним для університету. Зокрема для кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики, яка є організатором конференції. А її засновником і фундатором є професор кафедри ІПІЕК, народний депутат України, обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Цього року на «ICTERI 2019» подано 581 статтю від науковців із 23 країн. Як зазначає декан факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Наталія Кушнір, програмний комітет, який складається з 246 осіб із 39 країн світу, рецензує і займається відбором статей. Тому на конференції будуть представлені лише 124 доповіді. Свою участь у науковому заході підтвердили 263 учасники із 7 країн.

«З 2001 року конференція присвячена проблемам використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті, але поступово співпрацюючи з IT-компаніями і відповідаючи вимогам ринку праці тематика конференції змінилася. Зокрема, з’явилися такі напрями як дослідження та досвід використання інформаційно-комунікаційних технологій у виробництві. Розпочне роботу науковий захід саме з воркшопів. Цьогоріч їх буде п’ять, і присвячені вони пізнім аспектам використання інформаційно-комунікаційних технологій»,– зазначає Наталія Кушнір.

За її словами, на конференцію приїдуть гості з різних країн світу, зокрема Туреччини, Польщі, Франції, Австрії, Словаччини тощо.

До того ж, у межах конференції буде працювати PhD симпозіум , який стане стартовим майданчиком для молодих дослідників та аспірантів.

Прес-центр ХДУ

З програмою конференції можна ознайомитися за посиланням –  ICTERI 2019.docx (150 Kb)

Повна версія інтерв’ю з Наталією Кушнір

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН