Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців застерігають від нового виду шахрайства

В поліцію Херсонщини звернулось шість мешканців області, яких ошукали майже на 90 тисяч гривень. Як виявилося, потерпілі стали жертвою нового виду шахрайства.

В чергову частину Херсонського відділу поліції звернувся  34-річний чоловік. Він розповів,  що йому на смартфон зателефонував невідомий та представився працівником одного з мобільних операторів. В ході розмови незнайомець повідомив, що наразі проводиться ремонт радіовишок і будуть суттєві проблеми зі зв’язком та Інтернет-підключенням. Оператор додав, що для пришвидшення  налагодження якості зв’язку клієнту буде надіслано SMS-код і його треба повідомити. Заявник виконав усі інструкції співрозмовника, після чого у нього мобільний зв’язок взагалі зник. Чоловік звернувся в найближчий офіс мобільного оператора, де дізнався, що ніякі ремонтні роботи не проводяться. А коли телефонний номер відновили, з’ясувалось, що з банківської картки потерпілого зникли 26000 гривень.

Аналогічна ситуація того ж дня склалась у Скадовському районі, де у чоловіка зникло 16000 гривень з банківської картки. А в обласному центрі, поки у потерпілого був відсутній зв’язок, шахраї, використавши мобільний номер, встигли на його ім’я оформити через Інтернет позику на кілька тисяч гривень.  Загалом протягом двох днів подібним чином були ошукані шість жителів Херсонщини, за чий рахунок шахраї  стали багатше на майже 90 тисяч гривень, повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області

Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними, щоб не стати жертвами шахраїв. Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашого мобільного номеру та намагаються дізнатись SMS-код, надісланий від мобільного оператору, одразу припиняйте розмову. Адже вам телефонують шахраї. Для унеможливлення вчинення над вами шахрайських дій зверніться до свого оператора і відключіть можливість віддаленого перевипуску SIM-картки.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН