Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні презентували ювілейне видання книги до 100-річчя ХДУ

Про це на Фейсбуці повідомив Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Сьогодні у Херсонському державному університеті сталася особлива подія – презентація ювілейного видання «Херсонський державний університет: шлях у сторічне майбутнє», яке є надзвичайним і непересічним подарунком для нашого університету до святкових Днів науки та Днів Європи в Україні, які зараз тривають в Херсонському державному університеті.

Звертаючись до присутніх підкреслив, те що відбувається сьогодні, завтра вже стає надбанням історії. А знати історію закладу, в якому навчались, змінювались, дорослішали, знаходили друзів, закохувались, долали перешкоди, працювали – це обов’язок кожного із нас. Той, хто пам’ятає і знає минуле, значно краще озброєний досвідом, глибше розуміє сучасне, чіткіше уявляє, а то й передбачає майбутнє.

За швидкоплинними літами, що вже стали історією, криється нелегкий шлях пошуків і звершень, формування традицій і утвердження принципів. За ці десятиріччя великій університетській родині вдалося неймовірне – перетворити Alma mater з маленького вчительського інституту на сучасний виш із власним обличчям у національному освіт-
ньому середовищі і при цьому зберегти всі найкращі здобутки і досвід, набутий усіма минулими поколіннями попередників.

Ювілейне видання «Херсонський державний університет: шлях у сторічне майбутнє» – результат напруженої праці авторського колективу, члени якого, до речі, є випускниками рідного університету. Виражаю вдячність авторам за прекрасне видання, за їх труд, любов до рідної Alma мater.

Сподіваюся, що книга прислужиться викладачам і студентам Херсонського державного університету в науково-дослідній, виховній і профорієнтаційній роботі, всім випускникам закладу різних десятиліть, які вболіваючи за свою Alma mater, відстежують її поступ в сучасному світі, викличе інтерес у освітянського загалу, стане одним із цінних джерел для дослідників освіти Херсонщини, України загалом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН