Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині активісти встановили спортивний майданчик

Вже не перший рік місцеві жителі Великокопанівської ОТГ за фінансової підтримки Великокопанівської сільської ради створюють громадські простори – дитячі та спортивні майданчики. У цьому ж році жителі села Великі Копані вирішили створити спортивний майданчик власними силами.

У квітні 2019 року спортсменами, жителями села Великі Копані Гайком Мартіросяном та Едгаром Смояном було створено ще один відкритий громадський  простір.

Поряд із тренажерним залом, що знаходиться у центрі села, молоді чоловіки встановили спортивні елементи: брусся, турніки.

Ініціативу великокопанівців сільський голова Валентина Костенко підтримала із задоволенням так, як сприяє розвитку спорту у громаді і підтримує бажання місцевих жителів вести здоровий спосіб життя. Директор комунального підприємства «Великокопанівське» Лариса Самойлова надала  дозвіл розмістити спортивні елементи на даній території, адже ця земельна ділянка закріплена за підприємством.

Навпроти залу декілька років тому за кошти платників податків Великокопанівською сільською радою було встановлено спортивні тренажери, але чоловіки вирішили створити ще один простір, наповнивши його тими спортивними елементами, яких не вистачає. Новостворений осередок став доповненням існуючого вже спортивного майданчика.

Ідея створення відкритого спортивного осередку виникла, ще в минулому році, коли спортивний тренажерний зал почав «оживати». Все більше людей різного віку та статі почали відвідувати його і, як сказав Едгар: «ми зрозуміли, що спортивний зал не може існувати без свого спортивного майданчика». Восени 2018 року зусиллями Едгара Смояна, Гайка Мартіросяна та їх друзів було зібрано кошти та закуплено метал. На початку 2019 року розпочалися зварювальні роботи над турніками та бруссями, і вже на початку квітня 2019 року виготовлені власноруч спортивні елементи було встановлено.

Мріють громадські активісти Едгар та Гайк і про розширення – створення спортивного комплексу, який складатиметься з перекладин для підтягування, спортивного виробу «змійка», вертикальних планок, шведських стінок вертикальних, шведських стійок горизонтальних, планок для пресу під кутом 45°, бруссів, гімнастичних кілець, канату та лавочок для відпочинку.

Місцеві активісти подбали й про безпеку та зручності. На спортивному майданчику проведено освітлення та встановлено паркову лавочку для відпочинку.

Сьогодні на території нового спортивного майданчика і вдень, і ввечері «кипить життя». Тут займаються не лише спортсмени, а й пересічні жителі та гості села.

Школярі, по дорозі додому, заходять випробувати свої сили та потренуватися. Під вечір майданчик наповнюється молоддю віком від 18 років, де чутно слова підтримки, гучний сміх та різноманітні цікаві історії.

У Великих Копанях зусиллями Едгара та Гайка створено не просто місце, де можна зайнятися спортом, а осередок активності, де можна ще й поспілкуватися, знайти нових друзів, відпочити від буденних справ. Спорт не лише є засобом для покращення фізичного стану чоловіків та жінок, він сприяє підвищенню самооцінки, впевненості в собі, формуванню особистості та культурному розвитку.  

Великокопанівська ОТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН