Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці святкують День вишиванки

Новокаховчани та гості міста, яке цілими кварталами вдягнене у «кам’яні вишиванки Г.О.Довженка», долучилися до культурно-мистецького заходу «Вишиванка єднає світ», сьогодні 16 травня 2019 року об 11:30 зібралися на Центральній площі міста Нова Каховка з урочистою ходою і покладанням квітів до пам’ятника Великому Кобзарю.

У третій четвер травня в Україні відзначатимуть досить молоде свято – Всесвітній день вишиванки. Свято з’явилося у 2006 році з ініціативи студентки факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесі Воронюк, і з 2010 року зажило всенародної любові і популярності. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка одногрупника Лесі – Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари.

І вже майже десять років українці в цей день приходять на роботу й на навчання у вишитих блузах і сорочках, в такий спосіб демонструють свою приналежність до українського народу, вшановують красу етнічного одягу та стають кращими, фотографуються гуртом і поодинці, демонструючи культурну освіченість та духовну свідомість. Як свідчить досвід, люди у вишиванках завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

А коли майже всі одягнені у квітучі народні блузи і сорочки – то це справді свято краси і національної згуртованості. Свято не прив’язане до жодної державної чи релігійної події.
Важливим у цей день є гарний настрій і бажання приєднатися до національної ідеї вшанування українських традицій та єдності!

сайт Нової Каховки

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН