Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці перепоховали останки 30 воїнів

 8 травня, в Новій Каховці в Парку Слави відбувся загальноміський мітинг «Жити і пам’ятати!», присвячений Дню пам’яті та примирення. Новокаховчани вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни, пише Online Нова Каховка.

Цього дня на алеї парку перепоховані останки 30 радянських воїнів, що загибли в боях на території Великолепетиського району, де восени 1943 – взимку 1944 точилися жорстокі бої за Нікопольський плацдарм, останній на Лівобережжі Дніпра, який утримували німецькі війська. За час боїв на плацдармі загинуло понад 60 тисяч наших воїнів, значна частина з яких була призвана з навколишніх сіл Херсонщини після визволення від окупації.

Учасники військово-патріотичного клубу «Каховка», які вже багато років ведуть пошукові роботи та перепоховують останки воїнів, що загинули на плацдармі, повідомили, що, на жаль, встановити імена загиблих не вдалося.

До присутніх на мітингу звернувся міський голова Володимир Коваленко, який говорив про те, що війна – це завжди трагедія. Згадуючи війну, у першу чергу, ми повинні говорити про трагедію людей та про мужність учасників бойових дій. Усім потрібно пам’ятати про подвиги захисників нашої країни.

Почесний керівник військово-патріотичного клубу «Каховка» Анатолій Обелець  в своєму виступі наголосив, що пошуковці клубу, які вже багато років ведуть пошукові роботи та перепоховують останки воїнів, що загинули на плацдармі, завжди відчували допомогу та підтримку у своїй справі з боку міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка та депутатського корпусу міста.

Від імені Всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять» Анатолій Обелець нагородив міського голову Почесною грамотою за постійну допомогу клубу.

Активні учасники клубу «Каховка» також були нагороджені Грамотами Всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять», які їм вручав міський голова Володимир Коваленко.

Під траурну музику військовослужбовці перенесли труни з останками воїнів до могил.

Під звуки автоматного салюту останки воїнів були поховані у могилах на алеї Слави поруч з могилами інших воїнів.

Архієпископ Новокаховський та Генічеський Філарет окропив останки воїнів у могилах святою водою. Перед тим він відправив Божественну Літургію за упокій загиблих  у Свято – Андрїївському соборі.

Покладанням квітів юні новокаховчани вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни.

До Вічного Вогню квіти поклали – міський голова Володимир Коваленко, архієпископ Новокаховський та Генічеський Філарет, молодь та мешканці міста.

У братських могилах в Парку Слави Нової Каховки вже поховані останки 102 воїнів, що загинули у роки Другої світової війни.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН