Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

16 онуків та понад 20 правнуків – новокаховчанка відзначила 100-літній ювілей

У КОЛІ ЛЮБЛЯЧОЇ РОДИНИ – МОЖНА І 100 РОКІВ ПРОЖИТИ!

В цьому переконана Наталія Кирилівна КАЛЮХОВА, яка 3 травня цього року відзначила свій 100-літній ювілей! Жінка нині мешкає у Новій Каховці. А родом вона з Рівненщини, села Стрільськ. На Херсонщину доля привела ЇЇ у 1963 році. У селі Василівка Наталія Кирилівна працювала різноробочою в колгоспі. Її перший чоловік Михайло загинув у 1944 році. І жінка залишилася одна з двома малими дітьми. Вдруге вийшла заміж. Чоловік Іван пройшов всю війну. Став добрим батьком для двох дітей Наталії та народили ще шестеро своїх дітей. На жаль, чоловік вже пішов з життя.

Новокаховчанкою Наталія Кирилівна стала у 1978 році, коли на пропозицію доньки Лідії перебралася до неї в місто. Її часто відвідують інші діти – доньки Ганна, Любов, Оксана, Ольга та сини Іван, Григорій та Адам. Наталія Кирилівна щаслива у великій родині! Бо дітей виховала турботливих, працьовитих, дружніх. Вони поважають матір, турбуються про неї. А жінка радіє онукам – їх вже 16! Та правнукам – має їх понад двадцять. Вже є і праправнуки!

В день ювілею привітати Наталію Кирилівну прийшли міський голова Володимир КОВАЛЕНКО і директор Територіального центру соціального обслговування (надання соціальних послуг) Людмила ЛОГВИНОВА. У квартирі на вулиці Букіна, де мешкає ювілярка, цього дня зібралися діти та кілька онуків. Одразу відчувалося – в родині панує повага і любов, щирість і гостинність. Володимир КОВАЛЕНКО і Людмила ЛОГВИНОВА привітали ювілярку, вручили фінансову допомогу, подарунки, продуктовий набір, Великодню паску.

Міський голова поцікавився секретом довголіття. А Наталія Кирилівна, посміхаючись, лише казала: “Кожному з вас бажаю такого віку дожити!”. Радіє жінка, що в такі роки може своїми ногами ходити по хаті. А ще й допомагає доньці на кухні: коли – порадою, а коли – і картоплю почистить. Доньки кажуть: мама контролює, а вони слухаються. Вона всіх пам’ятає, пізнає. Єдине, що чує погано.

Діти розповіли: все життя мама багато працювала. Вона – непосидюща і роботяща. До цього і дітей привчила. Влітку щодня – на полі, сапала, а діти допомагали. Коли створили власні сім’ї – теж поспішали до рідного дому на допомогу. Сусіди шуткували: Калюхівська бригада вже зібралася! Всім в рідному домі вистачало місця. Гуртом звикли і проблеми вирішувати, і радісні події зустрічати.

Доньки пригадали, що крім роботи, мама ще добре танцювала та співала. Ніяких дієт не дотримувалася. Всього потрошки – може і цукерку з’їсти, і печиво. Але цукор – в нормі. Так само, як і тиск. Мабуть, секрет тут в іншому – у любові та повазі, якою вона зігрівала дітей, а вони тепер щедро обдаровують її.

Володимир КОВАЛЕНКО побажав Наталії Кирилівні продовжувати свій активний життєвий шлях і стати найповажнішою за віком мешканкою Новокаховської громади. А жінка бажала всім здоров’я міцного і довгого щасливого віку, дочекатися онуків та правнуків.
Щиро вітаємо з ювілеєм, шановна Наталіє Кирилівно!

Радіо Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН