Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців запрошують на гастрономічну екскурсію на козину ферму-галерею в Асканії-Нова

17 травня гостина Херсонщина запрошує всіх бажаючих разом відкрити літній туристичний сезон. Екскурсії, спортивні змагання, презентації вінтажної кухні, дитячі майстер-класи, квести, розіграші, подарунки, святковий концерт та багато-багато іншого чекає на відвідувачів Асканії- Нова під час «Турист-Fest».

Вважається, що гастрономічний туризм привертає людей з тонкою душевною організацією. Справжні естети в таких турах зможуть оцінити майстерність шеф-кухарів та оформлення страв. Такі гастрономічні подорожі відкривають традиції кулінарії Херсонщини і дарують справжню насолоду, нові враження, знайомства та нові смакові відчуття.

У селі Мар’янівка працює козина ферма-галерея, де можна оглянути весь процес створення сиру та наприкінці екскурсії скуштувати його.

Історія сироваріння розпочалась саме з козячого, а не з коров’ячого сиру. Декілька тисячоліть тому кочівники на Ближньому Сході носили з собою в бурдюках (мішок із цільної шкіри тварин) козяче молоко. Під час тривалих походів молоко перетворювалося на білий згусток. Він і був першим козячим сиром, який відкрило людство.

Західна Європа з рецептами козячого сиру познайомилась лише у ХVIII столітті, після завоювання маврами Іспанії. Цікаво, що у деяких назвах козячих сирів і досі збереглись арабські корені. Так дуже популярний сорт французького сиру шабишу (chabichou) походить від арабського «шабі», що в перекладі означає «коза».

Справжній козячий сир має білий або сіруватий колір і характерний смаковий відтінок, притаманний козячому молоку. Як правило, він більш ніжний і ароматний у порівняні з аналогічним продуктом, виготовленим із коров’ячого молока. Складно переоцінити користь козячих сирів. По-перше, вони дуже швидко засвоюються, по-друге, ці сири гіпоалергенні, по-третє, — містять величезну кількість корисних бактерій, які сприяють відновленню роботи шлунково-кишкового тракту та сприяють налагодженню обмінних процесів в організмі. У них дуже мало цукру і багато протеїну, фосфору, ратинолу та вітаміну В2.

Тож, запрошуємо всіх бажаючих доторкнутися до історичної кулінарної Херсонщини, разом відвідати ферму-галерею в Асканії-Нова та скоштувати її продукцію.

Після дегустації можна прогулятись гарним молодим парком біля кафе AGROFOOD, або зайти в сучасний спортивний зал.

Херсонщина туристична – шлях до вражень!

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати «Турист-Fest» – відпочинок на будь-який смак і без вікових обмежень.

прес-служба ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН